Als Jezus in je leven komt… of niet
Ton Mol
Auteur:
Uitgegeven:
2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 juli 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Overige religies (719)
Codes
ISBN:
978-94-92228-45-1
EAN:
9789492228451
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
164 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
Jezus Christus is de grondlegger van het Christendom, nog steeds de grootste Godsdienst ter wereld. Hij spreekt veel mensen aan, omdat hij de eerste Godheid was, die als mens onder de mensen heeft geleefd.
Deze charismatische man nam van veel mensen de pijn en het verdriet weg. Hij gaf hun weer hoop. Toch had hij vijanden die er uiteindelijk voor zorgden dat hij werd terechtgesteld.
In dit boek staat het verhaal van zijn leven. Tussen de verhalen door staan noten, waarin nadere uitleg wordt gegeven of waar de lezers een ontnuchterde visie wordt voorgeschoteld.
In het eerste hoofdstuk mijmert de schrijver over God. Hij vertelt over zijn persoonlijke ervaring met God en geeft voorbeelden van bekeringen, maar ook leest u het verhaal van een theologiestudent die het geloof vaarwel zei.
Na de verhalen over het leven van Jezus en het werk van de eerste Christengemeenschap, maken we een reis door de tijd, die eindigt in het jaar 2015. Zo wordt het tijdsbeeld van Middeleeuwer en de mensen in de Renaissance nader toegelicht, staan we even stil bij kloosters en de opkomst van het protestantisme.
Jezus heeft veel kunstenaars geïnspireerd. Niet alleen schilders, componisten en beeldhouwers, maar soms verstoppen schrijvers Jezus in hun boeken. Oscar Wilde, een van de beroemdste schrijvers ter wereld, is daar een voorbeeld van.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen