Altijd feest in Goudkust
Annemarie Bon
Auteur:
Uitgegeven:
Tiel, 2014
Editie:
1ste druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
22 juli 2014
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-94-02-60013-1
EAN:
9789402600131
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
255 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Bevat: Kakkers in Goudkust ; Goudkust in Spanje. - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, ©2008, ©2009. - (Goudkust ; 1, 3).
Annotatie
Twee verhalen over de buurt Goudkust. De adellijke Jennifer (11) moet verhuizen naar een achterbuurt. Zullen de kinderen daar haar accepteren? Als een van de straten een prijs wint, ontstaat er jaloezie in Goudkust. Maar geldtherapeut Pepe weet raad. Vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Altijd feest in Goudkust is een heerlijke dikke leesbundel over de avonturen van Jennifer en haar familie in een bijzondere volksbuurt. Omdat de adellijke ouders van Jennifer al hun geld hebben verloren bij de paardenrace, moeten ze naar Goudkust verhuizen. Een achterbuurt, zoals Jennifers moeder het noemt. Jennifer vindt dat helemaal niet erg, want nu heeft ze eindelijk kinderen om mee te spelen! Al snel heeft Jennifer contact met de kinderen uit de buurt en als haar ouders besluiten dat hun paard naar de slacht moet, helpen de
buurtkinderen haar. Maar daar staat wel iets tegenover! Dan valt Goudkust in de prijzen. De hoofdprijs van de Straatnamenloterij valt op de Goudenregenstraat. Niets is meer het zelfde en moet de hele buurt op de cursus 'Zo maakt geld gelukkig'.
De vele illustraties van Andrea Kruis passen uitstekend bij de grappige sfeer van de avonturen in Goudkust.

Een heerlijk vrolijk boek met veel grappige dialogen. Vooral de tegenstellingen tussen de bekakte moeder van Jennifer en Tessa, het buurmeisje, zijn erg leuk om te lezen. Een gezellig boek voor jongens en meisjes vanaf een jaar of acht.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen