Altijd vrolijk
roman
Anke Kranendonk
Auteur:
Uitgegeven:
Baarn, 2016
Editie:
Tweede druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Uitgever:
september 2015
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-606-8350-3
EAN:
9789460683503
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
365 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: september 2015.
Annotatie
Een jonge vrouw belandt na een jeugd die sterk in het teken van het geloof stond in haar studententijd in een wereld van hippies, vrije seks en anarchie.
Flaptekst
Aaf van Pommeren groeit op in de jaren zestig in een alledaags protestants gezin, aan de rand van een klein dorp. Het enige uitje van de familie is de reis in de Deux Chevaux naar opa en oma in de Achterhoek.

Wanneer Aaf zes jaar oud is bekeren haar ouders zich tot de Pinkstergemeente. Ze blijken geboren leiders en al spoedig wordt vader aangesteld tot voorganger. Zijn preken krijgen landelijke faam en de gemeente groeit snel. In huize Van Pommeren gaat geen dag voorbij die niet is gevuld met opwekking en genezing, of zonder een broeder of zuster die persoonlijk door God wordt aangeraakt. In het meer, dat aan de achtertuin grenst, worden alle nieuwe gemeenteleden zelfs gedoopt. In datzelfde meer vlucht Aaf in eindeloze banen borstcrawl. Ver het meer in, om tot zichzelf te kunnen komen.

Als Aaf begin jaren tachtig gaat studeren aan de Sportacademie belandt ze in de wereld van hippies, vrije seks, anarchie en krakersrellen. Ze realiseert zich dat ze hier kan loskomen van God, maar ook dat God nu haar enige houvast is.


Anke Kranendonk is schrijfster en heeft ruim zeventig jeugdboeken op haar naam staan, die onder andere bij Lemniscaat en Querido zijn gepubliceerd. Altijd vrolijk is haar literaire debuut.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen