Ambitie met een grote M
voluit leven als medicus, moeder en mijzelf
Maleene de Ridder
Uitgegeven:
[Nieuwegein], 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
10 juni 2013
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Man en vrouw in het arbeidsproces (318.4)
NUR:
Management algemeen (801)
Codes
ISBN:
978-90-79263-15-8
EAN:
9789079263158
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
207 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Hand- en werkboek voor vrouwelijke artsen die de zorg voor hun gezin willen combineren met hun werk en ambitie.
Flaptekst
Ambitie met een grote M is een boek voor alle vrouwelijke artsen die hun werk op een eigen, positieve manier willen combineren met hun privéleven. En die daarbij willen vasthouden aan de drive en de dromen waarmee ze destijds aan hun studie geneeskunde begonnen: mensen helpen en beter maken, goed worden in hun vak, een bijdrage aan de maatschappij leveren.

Die ambities kunnen door alle drukte langzaam uit beeld verdwijnen of soms zwaarder gaan vallen, zeker wanneer je ze combineert met een gezin. Als een artsenleven dan gaat voelen als overleven, kiezen veel vrouwen ervoor om van alles wat 'minder' te gaan doen. Om in te leveren op hun dromen en op zichzelf. Niet nodig, zegt Maleene de Ridder.

Zij laat zien hoe jij de keuzes kunt maken die echt bij jou passen. En hoe je jouw eigen professionele en persoonlijke ambities ten volle kunt waarmaken in een snel veranderende medische wereld met volop kansen, maar ook nog oude patronen.

Maleene de Ridder is gezondheidswetenschapper en internationaal gecertificeerd coach. Vanuit haar coach- en adviesbureau begeleidt zij artsen met vragen op het gebied van loopbaan- en leiderschapsontwikkeling. Zij adviseert ook organisaties in de zorgsector, de advocatuur, de zakelijke dienstverlening en het onderwijs.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen