Angela Merkel
een politieke biografie
Michèle de Waard
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
AUP
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
23 augustus 2017
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
21e eeuw (947.7)
NUR:
Historische biografieën (681)
Codes
ISBN:
978-94-629-8572-8
EAN:
9789462985728
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
299 pagina's
Bibliografische annotatie
Met index, literatuuropgave.
Annotatie
Biografie van Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland, aan de hand van de politieke gebeurtenissen die haar loopbaan tot nu toe hebben getekend.
Flaptekst
Zij bedwong de eurocrisis, maar lukt het haar Europa net zo doortastend bij elkaar te houden?

Angela Merkel is de ongekroonde leider van Europa. 'Kanselier van de vrije wereld' noemde TIME haar zelfs. Voor haar betekent vrijheid verantwoordelijkheid nemen: principieel waar het vereist is, flexibel als het nodig is. Standvastig werkt zij aan een economisch sterk én sociaal Europa. Ze hield de eurozone bij elkaar en koos voor een gewaagde aanpak van de vluchtelingenproblematiek. 'Wir schaffen das' was haar credo. Merkels verhaal is ook het verhaal van Duitsland dat na de hereniging zijn tweede kans gebruikt om de waarden van Europa en de Europese samenwerking te verstevigen.

Overtuigend beschrijft Michèle de Waard het politieke leven van Angela Merkel. Ze gaat in op Merkels voorbeelden, drijfveren en motieven om meteen na de val van de Muur politiek actief te worden. Discipline, strategisch inzicht en een moreel kompas zijn tekenend voor haar leiderschap.

Michèle de Waard is historicus, journalist en columnist voor Het Financieele Dagblad. Ze werkte onder meer als chef Economie voor NRC Handelsblad en als Europees verslaggever en correspondent in Bonn en Berlijn. Eerder publiceerde zij Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse Republiek.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
AUP
Delen