Argentijnse tango
van Groningen tot Maastricht
Johan Meijering
Auteur:
Uitgegeven:
2015
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Muziekbeoefening (als hobby) (472)
Codes
ISBN:
978-90-8954-790-3
EAN:
9789089547903
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,3 cm
Omvang:
160 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
De Argentijnse tango en Groningen lijkt een niet voor de hand liggende combinatie. Toch is er in de stad Groningen een buitengewoon actieve tangoscene. Er wordt les gegeven en wekelijks zijn er verschillende salons. Vooral tijdens de weekenden kunnen liefhebbers hun hart ophalen in de salons waar gedanst, gekeken, geluisterd en gepraat wordt.


Deel I van dit boek beschrijft in grote lijnen de oorsprong van de tango. Ook wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de tangomuziek die tal van beroemdheden voortbracht en vele musici en dansers wereldwijd nog steeds inspireert. Ten slotte wordt de dans van de uitdaging en verleiding onder de loep genomen.
Deel II en III van dit boek beschrijven in grote lijnen de geschiedenis, het ontstaan en bestaan van de tangocultuur in Nederland en in het bijzonder in Groningen.

Johan Meijering opende in 1999 het multiculturele centrum La Pasión aan de Nieuwe Boteringestraat te Groningen, waar de tango een grote rol zou gaan vervullen. In de tango ontdekte hij de schoonheid van de beweging in relatie met bijzondere muziek. Ter gelegenheid van de reünie van La Pasión, op 19 september 2015, verschijnt dit informatieve boek over de tango.


Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen