Arthur Japin leest De grote wereld
luisterboek
Arthur Japin
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 januari 2014
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape) (077)
Codes
ISBN:
978-90-476-0021-3
EAN:
9789047600213
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
33 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel afkomstig van omslag. - Integrale weergave van het boek: De grote wereld. - Amsterdam : Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 2006.
Annotatie
Wanneer de lilliputterstad waarmee zij als bezienswaardigheden rondtrekken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog door de nazi's wordt gesloten, zien twee kleine mensen zich gedwongen hun verhouding tot elkaar en de wereld opnieuw te bepalen.
Flaptekst
De grote wereld vertelt de geschiedenis van Lemmy en Rosa, twee kleine mensen.
Wanneer de lilliputterstad waarmee zij als bezienswaardigheid rondtrekken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog door de nazi's wordt gesloten, zien de geliefden zich gedwongen hun verhouding tot de wereld opnieuw te bepalen. Terwijl Rosa wil dat zij zich, voor hun eigen veiligheid, aansluiten bij een Brits revuegezelschap, voelt Lemmy er steeds meer weerzin tegen als vermaak te dienen. Hoeveel geweld doet een mens zichzelf aan om bij anderen in de smaak te vallen? In hoeverre gaat het ophouden van een lachende fa├žade ten koste van je eigenwaarde? Met dergelijke vragen worstelt Lemmy op het moment dat hij wordt geconfronteerd met zowel zijn vrolijke verleden als attractie in het
New Yorkse pretpark Coney Island als met de plannen die het Derde Rijk heeft met iedereen die anders is. Zal hij kiezen voor zijn liefde, zijn leven of zichzelf ?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen