Baby'tje in mama's buik
Bette Westera
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2016
Editie:
Eerste druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 april 2016
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Zwangerschap - Bevalling - Zuigelingenzorg (615.7)
NUR:
Seksualiteit/voorlichting (< 12 jaar) (226)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-257-6185-1
EAN:
9789025761851
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
67 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
'Baby'tje in mama's buik' is een prentenboek over zwangerschap van Gouden Griffel-winnares Bette Westera. Ideaal voor kleintjes die er een broertje of zusje (of neefje, of nichtje, enz., enz.) bij krijgen. De prachtige illustraties zijn van drievoudig Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte.

Er groeit een baby'tje in mama's buik
In mama's buik groeit een baby. Jip hoopt dat het een jongetje is. 'Groeit er ook een piemel aan?' vraagt ze. 'Dat weten we niet,' zegt mama. 'De baby is nog te klein om dat te kunnen zien.'

Waar komt dat baby'tje vandaan?
Maar hoe is dat baby'tje in mama's buik terechtgekomen? Wat is seks eigenlijk, behalve een woord waar de grote kinderen op school erg om moeten lachen? Hoe kan het dat Thomas twee moeders heeft en niet weet wie zijn vader is? Wat gebeurt er met al die eitjes en zaadjes die geen baby worden? Hoe weet een baby dat hij pas na negen maanden groeien geboren mag worden en niet veel te vroeg, zoals het broertje van Bram? En hoe gaat dat eigenlijk precies, geboren worden?

Bette Westera en Jan Jutte
Bette Westera beschrijft de conceptie, zwangerschap en de geboorte door de ogen van de vierjarige Jip. Door haar plezierige vertelstem en door de elegante en verfrissende illustraties van Jan Jutte is er met dit voorleesboek een blijvertje geboren!

Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen