Balbezit
dyslexie uitgave
Gerard van Gemert
Uitgegeven:
Deventer, 2016
Serietitel:
De voetbalgoden
Serienummer:
9
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juni 2016
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-94-632-4085-7
EAN:
9789463240857
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
185 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, ©2012. - (De voetbalgoden ; 9). - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype.
Annotatie
Stijn en Storm ontmoeten een oude man, die vroeger een belangrijke voetballer is geweest. Hij heeft ruzie met zijn familie. Stijn en Storm gaan op onderzoek uit en proberen de familie weer bijeen te brengen. Vanaf ca. 9 jaar. In lettertype dyslexie.
Flaptekst
Stijn en Storm leren een oude man kennen die vol voetbalverhalen zit.Hij blijkt overhoop te liggen met zijn familie om iets wat vroeger is gebeurd. Als Stijn na een volgend bezoek aan de man door een stel jongens bedreigd en in elkaar geslagen wordt, gaan Storm en Stijn op onderzoek uit. Met FC Rapitas strijden de Voetbalgoden voor het kampioenschap. In een zenuwslopend competitieslot proberen ze aan het langste eind te trekken. Femke toont weer belangstelling voor Stijn. Moet de jonge spits haar links laten liggen om te voorkomen dat ze weer zijn hart breekt, of zal hij zijn gevoel volgen en op haar uitnodiging ingaan? Kick '69, de favoriete club van Stijn en Storm, staat op het punt kampioen te worden. De vader van Stijn heeft kaartjes geregeld en de jongens mogen mee. Hun vriend, topspeler Bert Pringel, speelt weer de sterren van de hemel, maar of dat genoeg is?In het negende boek over de Voetbalgoden leren Stijn en Storm een man kennen die lang geleden heel aardig kon voetballen. Deze ontmoeting blijft niet zonder gevolgen. Verder hebben ze het druk met hun eigen voetbal en dat van Kick '69. En Stijn? Die krijgt weer vlinders in zijn buik...
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen