Beest
Ally Kennen
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2006
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Beast
Jaar van uitgave:
2006
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Scholastic
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 13 - 15 jaar (284)
Codes
ISBN:
90-257-4131-2
EAN:
9789025741310
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
240 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Beast. - London : Scholastic, cop. 2006.
Annotatie
Het leven van de 17-jarige ik-figuur draait om een geheim: het beest. Daarnaast draagt hij zijn moeilijke verleden met zich mee en ook de toekomst ziet er niet erg rooskleurig uit.
Flaptekst
In de diepte van een waterreservoir net buiten de stad leeft een wezen. Zes jaar geleden was het nog een kwaadaardig jonkie, nu is hij zo enorm dat zijn roestige kooi hem niet langer houden kan. Niemand weet van zijn bestaan, behalve de 17-jarige jongen die hem te eten geeft.
Stephen is radeloos. Hij heeft het Beest tegen beter weten in leven gehouden, maar dat wordt steeds moeilijker. Het eet zoveel dat hij het niet aanslepen kan. Maar hoe hij ervan af moet komen weet hij ook niet. Het Beest is trouwens niet zijn enige geheim. Waarom heeft hij geen contact met zijn moeder? Waarom wordt zijn broer doodgezwegen en wenst hij zijn vader dood? Sinds jaar en dag woont Stephen in een pleeggezin, maar ook daar stapelen de problemen zich op. Hij houdt niet van regels, heeft moeite met gezag en maakt het zijn omgeving niet gemakkelijk om van hem te houden. Maar zijn buitengewone inspanningen om zich van het Beest te bevrijden maken hem tot een held die je niet gauw vergeet.

Deze opwindende roman, die tintelt van fysiek en psychisch gevaar en waarin menselijke relaties met humor en warmte worden beschreven, betekent de lancering van een bijzonder nieuw talent.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen