Berichten uit Brussel
leven in de hoofdstad
Luckas Vander Taelen
Uitgegeven:
Antwerpen ; Utrecht, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 december 2010
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Plaatsen; afzonderlijk (948.1)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-90-892414-3-6
EAN:
9789089241436
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
131 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
De toekomst van onze hoofdstad

Ik woon vlakbij een buurt in Vorst die je zelfs met de meest multiculturele vooringenomenheid niet anders dan als getto kunt omschrijven. Ik fiets er elke dag door en beleef steeds een ander avontuur. Dubbelgeparkeerde auto¿s, chauffeurs die een kruispunt blokkeren om met elkaar te praten, rondhangende jongeren die je bekijken alsof je op hun privédomein komt.

Probeer vooral niets te zeggen als je weer eens bijna omver gereden wordt: de laatste keer dat ik dit toch deed, werd ik de huid vol gescholden door een omstander van geen zestien jaar, die zijn beledigende tirade afsloot met de boodschap: ¿Nique ta mère!¿ Dat was minder erg dan de vorige keer toen een andere jonge Maghrebijnse chauffeur zich door mijn gedrag beledigd voelde: ik had het aangedurfd mijn voorrang te nemen. Zijn eer was dusdanig gekrenkt dat hij dit blijkbaar enkel kon rechtzetten door me in het gezicht te spuwen.

In oktober 2009 schreef GROEN!-politicus Luckas Vander Taelen in De Standaard een column over de problemen waarmee hij in zijn Brusselse buurt geconfronteerd werd. Deze lokte felle reacties uit, omdat kritische bedenkingen over veiligheid en multiculturaliteit veeleer met extreemrechts geassocieerd worden.

In dit boek combineert Vander Taelen teksten over dit thema met het verhaal van zijn politiek engagement in Brussel en met bedenkingen bij de toekomst van de enige grootstad die dit land rijk is.

http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/berichten-uit-brussel
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen