Berichten uit Buisdorp
Martin de Jong
Auteur:
Uitgegeven:
[Plaats van uitgave niet vastgesteld], 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
28 juli 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-625-4918-0
EAN:
9789462549180
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
168 pagina's
Bibliografische annotatie
Een Buisdorps Boek.
Annotatie
Kritische schets van het leven in Nederland, een parodie op eigentijdse zeden en gewoonten.
Flaptekst
"Mijn partij is er primair voor de middengroepen maar vooral voor de bovengroepen en niet in de laatste plaats voor de ondergroepen."
In deze komische tour de farce viert Buisdorp het 750-jarig bestaan en woedt er in de gemeente een verkiezingsstrijd waarbij het Volksdemocratisch Landsbelang en de Partij van de Waarheid nek aan nek racen en Bewoonbaar Buisdorp te maken krijgt met een terroristische aanslag. Intussen wacht Carla op een teken van het universum en probeert Barend een jubileumkunstwerk te scheppen en ook nog de meeslepende IJslandse Peljorgsaga uit te lezen.
Eerder verschenen werk van Martin de Jong werd genomineerd voor onder meer de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs noch de Opzij Literatuurprijs.
"Kortom, het was opnieuw genieten van de enorme fantasie, het inlevingsvermogen en de humor van deze schrijver." (Leestafel.info over Sabbatical)
"Literaire giller is een aanrader voor iedereen die van slapstick houdt en enigszins is ingevoerd in de Nederlandstalige literatuur." (Tzum.info)
"Zoute griotten is trouwens ook een zéér doordacht boek, met ijzersterke personages en een goede verhaalstructuur." (Iedereen Leest)
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen