Bij de gratie van het conflict
bouwen, wonen en sturen in het tijdperk van de stuifzandsamenleving
Ed Taverne
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Serietitel:
SUN-Trancity
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Bouwkunst en maatschappij (710.7)
NUR:
Bouwkunst, architectuur (648)
Codes
ISBN:
978-90-850665-1-4
EAN:
9789085066514
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
117 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitg., onder verantwoordelijkheid van de Stichting Rotterdam-Maaskant, t.g.v. de uitreiking van de Rotterdam-Maaskantprijs 2008. - Met lit. opg.
Annotatie
Essay over de sociale, culturele en bestuurlijke betekenis van Adri Duivesteijns (1950-) denkbeelden en projecten, naar aanleiding van het winnen van de Rotterdam-Maaskantprijs 2008.
Flaptekst
Bij de gratie van het conflict
Wonen, organiseren en besturen in het tijdperk van de stuifzandsamenleving

In het najaar van 2008 ontvangt de politicus Adri Duivesteijn de Rotterdam Maaskant Prijs voor zijn onvermoeibare bijdrage aan de ontwikkeling van de architectuur. Ed Taverne schrijft over de manier waarop Duivesteijn bestuur en architectuur aan elkaar weet te koppelen.

Als wethouder in Den Haag, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, Kamerlid en nu opnieuw wethouder in Almere heeft Adri Duivesteijn zich jarenlang ingezet voor goede architectuur. Taverne vat deze ontwikkeling samen in drie thema┬┐s die recht doen aan de sociale, culturele en bestuurlijke betekenis van Duivesteijns denkbeelden en projecten. Het essay is daardoor relevant voor architecten en stedenbouwers, voor (lokale) politici en bestuurders.

--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):

Ed Taverne, emeritus hoogleraar architectuurgeschie-denis, werkt aan verschillende grote onderzoeken en boekprojecten. Eerder verschenen van hem publicaties over de Nederlandse stedenbouw, J.J.P. Oud en Carel Weeber.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen