Boeken maken in de klas
Margriet Dijkstra
Uitgegeven:
Assen, 2001
Serietitel:
Ontwikkelingsgericht onderwijs
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 november 2001
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1990
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Expressie-activiteiten - Lichamelijke oefening (477)
NUR:
Onderwijskunde (841)
Codes
ISBN:
90-232-3650-5
EAN:
9789023236504
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
152 pagina's
Extra pagina's:
VII
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vanaf 2001 uitg.: Assen : Koninklijke Van Gorcum. - Oorspr. titel: Kleuters in de basisschool. - Assen [etc.] : Van Gorcum, 1990-1996. - Met lit. opg.
Annotatie
Didactische leidraad voor leerkrachten ten behoeve van de activiteit 'boeken maken' in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.
Flaptekst
"Boeken maken in de klas is een nieuw boek in de reeks Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Het sluit aan bij de methodische handboeken rond Basisontwikkeling in de onderbouw en wil daarnaast een verbinding tot stand brengen met ontwikkelingsgerichte praktijken in de midden- en bovenbouw.

In Boeken maken in de klas worden voorbeelden gegeven van ontwikkelingsgerichte aanpakken. Het gaat om boeken maken met de groep. De voorbeelden komen uit de onder-, midden- en bovenbouw. Op nogal wat ontwikkelingsgerichte scholen wordt gezocht naar activiteiten waarmee het vervolg op Basisontwikkeling gestalte kan krijgen. Het maken van boeken blijkt zich daarvoor uitstekend te lenen.
Boeken maken geeft heel veel mogelijkheden om één van de belangrijkste aspecten van het concept te leren kennen, namelijk dat kinderen het best leren en zich ontwikkelen als ze deelnemer zijn aan betekenisvolle sociaal-culturele activiteiten. Boeken maken is zo¿n activiteit waarin kinderen niet alleen allerlei belangrijke culturele vaardigheden ontwikkelen en kennis op doen maar tevens op persoonlijk, eigen wijze lezer, schrijver en vormgever worden. Boeken maken blijkt voor veel oudere kinderen in de basisschool een uitermate inspirerende activiteit te zijn."
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen