Boekenweek-CV 2010
Joost Zwagerman
Just Enschedé
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Samenstelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
Codes
ISBN:
978-90-5965-106-7
EAN:
9789059651067
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
64 pagina's
Extra colofon:
Aangeboden door de openbare bibliotheek ter gelegenheid van de Boekenweek 2010.
Bindwijze:
Gelijmd
Flaptekst
Neem een duik in de Amsterdamse kunstenaars-Gimmick! Of kijk achter de lamellen van de slaapsteden met De buitenvrouw.

Joost Zwagerman is de auteur van deze veelgelezen romans. En van een stapel andere boeken. Romans, essays, verhalen, poëzie. Dit jaar schreef hij het Boekenweekgeschenk Duel. Dit Boekenweek-cv presenteert het werk van deze gedreven auteur. Met de complimenten van de openbare bibliotheek.
Video

Video: Iris en Klaas Koppe

Aan de hand van het Boekenweek CV, het cadeau van de bibliotheken in de Boekenweek, maakt Joost Zwagerman een reis door de tijd en door zijn werk. Hij vertelt hoe hij als schrijver die jongen uit Alkmaar is gebleven, die voor elk nieuw boek zijn onschuld en verwondering moet herwinnen. Ook de hoofdpersonen in zijn romans en verhalen, zo valt hem op, moeten leren in de wereld te staan. Een schrijver heeft de heilige plicht met blijvende nieuwsgierigheid de wereld te bekijken om niet van een angry young man een grumpy old man te worden.
Over zijn Boekenweekgeschenk Duel vertelt hij bij het epicentrum van de vertelling, de bouwput van het Stedelijk Museum, het Hollands Museum in Duel. Hij sprak daar niet alleen met museumdirecteuren maar tevens met de opzichter van de verbouwing, zodat ook de gegevens in het verhaal over stalen leggers en granieten steentjes volkomen authentiek zijn.
Opname: Rotterdam en Amsterdam, 27 februari en 1 maart 2010

Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Delen