Bond over Bond
het ultieme boek over 50 jaar James Bond-films
Roger Moore
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 februari 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Bond on Bond
Jaar van uitgave:
2012
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Misdaad- en avonturenfilms (799.1)
NUR:
Biografieën film en televisie (672)
Codes
ISBN:
978-90-483-1007-4
EAN:
9789048310074
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29 cm
Omvang:
224 pagina's
Met foto's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Bond on Bond. - Cop. 2012. - Met reg.
Annotatie
Flaptekst
Een uniek en fascinerend eerbetoon aan 50 jaar James Bond, geschreven door een van de meest geliefde 007's. Een must voor de miljoenen Bond-fans en alle liefhebbers van Bond-films.

Er zijn maar weinig mensen die de naam James Bond niet kennen. Dit geweldige boek is een eerbetoon aan vijftig jaar Bond-films, de langst lopende reeks in de filmgeschiedenis. Hoewel er verschillende Bonds zijn geweest is de 007 met de langste staat van dienst en het meeste charisma en bravoure zonder twijfel Sir Roger Moore.

Dit rijk geïllustreerde boek viert vijftig jaar James Bond in al zijn gedaanten, van de stoere nonchalance van Sean Connery tot de spierbundels van Daniel Craig. Maar Roger Moore gaat nog een spannend stapje verder: hij bewijst alle films eer op een hoogst persoonlijke wijze en doet geestig verslag van zijn rol in de reeks. Alle hoofdstukken in dit fraaie boek, van bondgirls tot locaties, van gadgets tot slechteriken, en van auto's tot cocktails zijn geïllustreerd met uniek beeldmateriaal uit alle Bond-films, plus niet eerder gepubliceerde shots uit de persoonlijke verzameling van de auteur.

Al met al het ultieme boek over James Bond, geschreven door de ultieme James Bond.


Sir Roger Moore werd in 1927 geboren in Londen. Na een stage bij een animatiestudio en een figurantenrol begon hij zijn studie aan de Royal Academy of Dramatic Art (RADA), maar een jaar later stopte hij om zich op zijn toneelcarrière te richten. Na zijn militaire dienst verscheen hij in een aantal shows op toneel en televisie.

Begin jaren vijftig vertrok hij naar Amerika en kreeg hij een contract bij MGM en later bij Warner Bros Studios. Hij speelde een hoofdrol in verschillende tv-series en films. In de jaren zestig en zeventig maakte hij naam met twee Engelse tv-series, The Saint en De versierders!, en in 1973 kreeg hij de hoofdrol in zijn eerste Bond-film, Live And Let Die. Daarna speelde hij agent 007 in nog zes Bond-films.

Roger Moore is een van de populairste Bonds uit de vijftigjarige Bond-franchise. In 1991 werd hij ambassadeur van UNICEF en in 2003 werd hij geridderd voor zijn liefdadigheidswerk. Hij heeft drie kinderen en woont met zijn vrouw Kristina in Monaco.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen