Botanische kunst, een bloemrijke wetenschap
Peter Cox
Uitgegeven:
Eindhoven, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
14 september 2015
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Dieren - Planten (738.3)
NUR:
Beeldende kunst (646)
Codes
ISBN:
978-94-622-6155-6
EAN:
9789462261556
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
91 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Deze publicatie is verschenen bij de tentoonstelling 'Botanische kunst - een bloemrijke wetenschap', in Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch van 12 september t/m 13 december 2015. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Werken van tientallen kunstenaars met bloemen en planten als onderwerp. Met essay over botanische kunst door de eeuwen heen.
Flaptekst
Vanouds toont een botanische tekening of schildering van een plant een gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave van de plant of delen ervan, met aandacht voor de specifieke kenmerken die de plant van andere onderscheidt. Hedendaagse botanische kunstenaars bouwen voort op deze eeuwenoude traditie waarbij onderzoek, correcte weergave van het onderwerp en creativiteit in compositie en beeldtaal worden gecombineerd.

De uitgave 'Botanische Kunst - Een bloemrijke wetenschap' laat de symbiose zien tussen prachtige hedendaagse botanische tekeningen en schilderingen van de leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland en de historische en moderne collectie van Het Noordbrabants Museum. Het rijk geïllustreerde boek bevat historisch werk van o.a. Gerard van Spaendonck en Charles Schull, maar ook modern werk van o.a. Marc Mulders en Erik Andriesse. Een artikel gewijd aan de ontwikkeling van de botanische kunst geeft meer inzicht in het belang van botanische tekeningen door de eeuwen heen. Onmisbaar voor kenners en liefhebbers van planten.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen