Breinstorm
bloedstollende en uiterst realistische thriller over terreur in België
Ria Maes
Auteur:
Uitgegeven:
Leuven, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 mei 2015
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-613-1395-9
EAN:
9789461313959
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
224 pagina's
Flaptekst
Jens, een doodgewone jongeman van negentien, verlaat de school zonder diploma. Hij wil het leger in, maar wordt afgekeurd. Hij voelt zich mislukt en verloren. Tot hij op een dag op een groep jongeren botst die hem met open armen ontvangen. Zij geven Jens opnieuw een levensdoel: mee gaan vechten tegen de onderdrukker in hun land van her¬komst, waar een felle burgeroorlog woedt.

De waanzin van de gewapende strijd overweldigt Jens vanaf de eerste dag. Hij is niet alleen getuige van gruwelijke taferelen, maar wordt ook gedwongen om mee te werken aan martelingen en moorden. Niets zal ooit nog zijn als voorheen.

Eenmaal terug in ons land wil hij nog maar één ding: zelf sterven en in zijn dood zo veel mogelijk mensen meesleuren. Hij broedt op een aanslag die hem een plek zal opleveren in de geschiedenisboeken. Slaagt Sven, een voormalig lid van de Belgische special forces, erin zijn plan te verijdelen?

Auteur Ria Maes (Sara-dagboeken) leende met plezier haar pen voor Breinstorm. Steven Gelders publiceerde eerder al Mijn onzichtbare vijand. Elke dag vechten, getekend voor het leven, waarin hij zijn leven als paracommando en als lid van de Belgische special forces schetste.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen