Buiten is het maandag
4 CD Luisterboek
Bernlef
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape) (077)
Codes
ISBN:
978-90-476-0269-9
EAN:
9789047602699
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel op omslag: Bernlef leest Buiten is het maandag. - Integrale weergave van het boek.
Annotatie
Een man die enige tijd in coma lag na een auto-ongeluk waarbij hij zijn vrouw verloor, probeert tijdens een verblijf in Nova Scotia zijn herinneringen te ordenen.
Flaptekst
Mensen kunnen op verschillende manieren wegraken. Stijn Bekkering weet er alles van: hij verliest zijn vrouw Geesje bij een auto-ongeluk. Hij heeft haar niet zien sterven en ook niet begraven zien worden omdat hij in coma lag. In zijn rouwperiode hoort hij dat zijn zoon Harry met de noorderzon is vertrokken. Voor Stijn en schoondochter Sandra is zijn plotselinge afwezigheid
een schok. Harry Bekkering zou gesignaleerd zijn in Lenfield, Nova Scotia, helemaal aan het andere eind van de wereld. Stijn vertrekt naar Canada en komt in dat eenzame landschap vol verhalen en raadsels, tot een onthutsende ontdekking. Toch voelt hij zich in de houthakkerswouden op z'n gemak en blijft er hangen. Hij vestigt zich als beheerder van een uitdragerij en maakt er vrienden: de jonge, ondoorgrondelijke Tracy, bij wie hij intrekt, en de monumentale kunstenaar Bruce Grady, specialist op het gebied van de Maori-cultuur. Stijn hoort verbijsterende feiten uit hun leven. Buiten is het maandag is een roman die gaat over mensen, dingen en gebeurtenissen die uit het zicht verdwijnen en langzamerhand herinnering worden.Henk Bernlef schrijft het Boekenweekgeschenk 2008.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen