Charlotte Mutsaers leest De markiezin
Charlotte Mutsaers
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
10 september 2013
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
NUR:
Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape) (077)
Codes
ISBN:
978-90-476-1279-7
EAN:
9789047612797
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,2 cm
Omvang:
22 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Integrale weergave van het boek voorgelezen door de auteur. - Bevat tevens het chanson 'Tout va très bien, Madame la Marquise', gezongen door Mutsaers zelf.
Annotatie
Korte prozaschetsen over buitenissige voorvallen en personen.
Flaptekst
De markiezin gaat over porseleinen kerstboompjes, kolbaszworstjes, bokkentuigjes, lams koteletten, lamskarbonades, de wind en de Hof van Olijven. De markiezin gaat ook over onstui mige liefde en lotsverbondenheid. ‘Beetje bij beetje bouw je je een leven op, maar het blijft doen alsof, want diep onder de grond spant alles samen om het zo vlug mogelijk weer op te blazen. Door het kleinste toeval - een schrijffout, een dwarrelend blad, een open koffertje, een naald - kun je al uit je voegen barsten.’

De markiezin is geschreven en voorgelezen door Charlotte Mutsaers. De verhalenbundel verscheen oorspronkelijk in 1988. In feite lopen in De markiezin twee geschiedenissen dooreen: jeugdherinneringen en dialogen over het leven nu. De verbindende tekst is het chanson ‘Tout va très bien, Madame la Marquise’, dat op dit luisterboek – gearrangeerd door Floor Minnaert en gezongen door Mutsaers zelf – ten gehore wordt gebracht.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen