Collectie Jeanne & Charles Vandenhove
Peter Cox
Uitgegeven:
Tielt, 2013
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Kunstverzamelen - Kunsthandel - Kunstvervalsing (700.5)
Codes
ISBN:
978-94-01-41140-0
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
160 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Teksten in het Nederlands en Frans. - Uitg. ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle van 30 juni 2013 t.e.m. 13 oktober 2013.
Annotatie
Tentoonstellingscatalogus met een honderdtal werken uit de kunstcollectie van de Belgische architect Charles Vandenhove en zijn vrouw.
Flaptekst
Charles Vandenhove is een van de belangrijkste Belgische architecten van de tweede helft van de twintigste eeuw. Als architect heeft hij zich steeds geëngageerd voor de beeldende kunsten: in vele bouwprojecten betrok hij beeldende kunstenaars voor kunstintegraties. Minder bekend is dat Charles Vandenhove samen met zijn echtgenote ook een indrukwekkende kunstverzameling samenstelde. Hun collectie geeft een persoonlijke kijk op de Europese kunst na 1945. Van een aantal kunstenaars, zoals Henri Michaux, Simon Hantaï, Antoni Tàpies, Giulio Paolini, Anselm Kiefer en David Claerbout, vormde het echtpaar indrukwekkende ensembles. In 2012 besloot Charles Vandenhove om zijn kunstcollectie te schenken aan de Universiteit van Gent. Ook ontwierp hij een onderzoeks- en tentoonstellingspaviljoen, dat naast de Gentse Boekentoren gebouwd wordt en zal dienen voor onderzoeksprojecten gerelateerd aan kunst en architectuur. Deze publicatie biedt een ruim overzicht van de werken uit de collectie en is een eerste belangrijke stap in het onderzoeksproces rond de collectie.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen