Corsica
Karen Nölle-Fischer
Uitgegeven:
Houten, 2014
Editie:
7de herziene druk
Serietitel:
Marco Polo
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 mei 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1993
Plaats van uitgave:
Weert
Uitgever:
M & P ; Antwerpen : Standaard
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Bewerking:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Gidsen en kaarten (995.3)
NUR:
Reisgidsen Europa (512)
Codes
ISBN:
978-90-00-33797-2
EAN:
9789000337972
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19 cm
Omvang:
144 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Op titelpagina wordt de Marco Polo-auteur Stefan Miebach gepresenteerd, hij is de co-auteur van deze publicatie. - 1e druk Nederlandse uitgave: Weert : M & P ; Antwerpen : Standaard, 1993. - (Marco Polo reisgidsen). - Oorspronkelijke Duitse uitgave: 13. Auflage. - Ostfildern : Mairdumont GmbH & Co. Kg, 2013. - Met register.
Annotatie
Flaptekst

Veelzijdig eiland met een afwisselend landschap
Corsica stond al bij de oude Grieken bekend onder de naam kalliste, de mooiste. Een derde van het eiland, een regio van Frankrijk, is met bos bedekt. Duinen, pijnbomen en lagunes, plots opdoemende rotsen, Genuese vestingen; de directe omgeving van de stranden is minstens zo fascinerend als het uitzicht op de bergen in het binnenland. Onweerstaanbaar mooi zijn ook de in de rotsen ingebedde, helderblauwe bergmeertjes, de razende watervallen en de heldere, diepe beekjes in de rivierbedding.

Marco Polo Corsica
In de reisgids Corsica worden de volgende plaatsen beschreven: Balagne, Bastia, Calvi, Cap Corse, île-Rousse, St-Florent, Ajaccio, Cargèse, Porto, Ascodal, Corte, Niolo, Taravo, Aléria, Casinca, Castagniccia, Ghisonaccia, Moriani-Plage, Solenzara, Alta Rocca, Bonifacio, Porto-Vecchio, Propriano en Sartène.
De gids bevat foto's, routes en een uitgebreide Atlas met plaatsnamenregister en een uitneembare kaart. Met ook: Insidertips, Gratis en voor niks, Typisch Corsica, En als het regent?, Lekker relaxen, Trendy, Eten en drinken, Shoppen en De perfecte route.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen