Culinaire intelligentie
de kunst van gezond (en lekker!) eten
Peter Kaminsky
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Culinary intelligence : the art of eating healthy (and really well)
Jaar van uitgave:
2012
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Voedingsleer; algemeen (628.4)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-351-3755-4
EAN:
9789035137554
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
287 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Culinary intelligence : the art of eating healthy (and really well). - Cop. 2012.
Annotatie
Flaptekst
Gewicht verliezen, maar toch ook genieten van uitgebreid tafelen, dat willen we toch allemaal?
Toen culinair recensent en schrijver Peter Kaminsky problemen kreeg met zijn overgewicht en hoorde dat hij het risico liep diabeet te worden, besloot hij zijn leven om te gooien. Een nobel idee, maar hij was wel vastbesloten af te vallen z├│nder het uitgebreide tafelen en lekkere dineren vaarwel te zeggen. Kaminsky heeft daarmee ontdekt hoe je gezond kan blijven zonder je bourgondische en hedonistische levensstijl op te geven. Vol zelfspot en met een ongekend cultuuroptimisme brengt Kaminsky eten terug tot wat het eigenlijk is: een combinatie van noodzaak en genot.
Culinaire intelligentie verkent de subtiliteiten van ons voedsel, onze eetrituelen, onze kookgewoontes en laat zien dat het mogelijk is om verstandig en toch smakelijk te eten.

Peter Kaminsky is culinair recensent. Hij heeft verscheidene bekroonde artikelen over eten geschreven voor The New York Times en Outdoor Life, en heeft meerdere bestsellers op zijn naam staan.

'Peter Kaminsky's boek laat zien dat gezonder eten zeker niet betekent dat je fantastische ingredi├źnten en heerlijke maaltijden hoeft te laten staan.'
jamie oliver

'Peter Kaminsky biedt een vermakelijke routekaart voor de manier waarop hedonisme en gezondheid naast elkaar kunnen staan.'
arthur agatston, arts en bedenker van het south beach-dieet

Over eerder werk van Peter Kaminsky:

'Kaminsky schrijft met de autoriteit van een obsessieveling, zonder aan humor en innemendheid in te boeten.' the new yorker
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen