Dat het zo niet langer kan!
Hoe het verder ging met Emma en co?
Marc Legendre
Uitgegeven:
2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 maart 2019
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (130)
Codes
ISBN:
978-94-6337-157-5
EAN:
9789463371575
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,6 cm
Omvang:
72 pagina's
Flaptekst
Dat het zo niet langer kan, vindt Eva. Haar vader heeft kanker en verstopt zich zodat niemand zou zien hoe ziek hij is.

Dat het zo niet langer kan, vindt Daan. De man die zijn broer van de weg maaide, zit doodleuk op een terrasje in de zon.

Dat het zo niet langer kan, vindt Youssef. Iedereen gelooft dat alle moslims met bommengordels rondlopen en aanslagen voorbereiden.

Dat het zo niet langer kan, vindt Simon. Hij en Daan zijn een koppel, maar dat mag niemand weten.

Dat het zo niet langer kan, vinden Emma en haar klasgenoten. Op sociale media doen we allemaal alsof ons leven één groot feest is en delen we fakenieuws om erbij te horen.

Deze tweede TEJO-strip schetst opnieuw de leefwereld van Emma en haar vrienden van klas 4C. Centrale thema’s zijn zelfbeeld en identiteit, omgaan met zieke ouders, solidariteit, vooroordelen, radicalisering, de zinloosheid van wraak, seksuele geaardheid, de waarde van vriendschap en de leegheid van sociale media. Dit warme beeldverhaal geeft een duidelijke boodschap mee: praat over je problemen, blijf er niet mee zitten. Zoek ondersteuning, zowel bij vrienden als familie, want praten helpt. En als je daar geen gehoor krijgt, dan kun je terecht bij TEJO, waar professionele therapeuten klaarstaan met een luisterend oor.

Marc Legendre is als striptekenaar en -scenarist bekend van ‘Biebel’, ‘Sam’, ‘Amoras’, ‘De Rode Ridder’ en ‘Robbedoes en Kwabbernoot’. In 2013 ontving hij voor zijn oeuvre de Bronzen Adhemar, de hoogste onderscheiding in de Vlaamse stripwereld.

TEJO vzw (2010), ‘Therapeuten voor jongeren’, is een laagdrempelige, therapeutische hulpverleningsorganisatie voor jongeren.

Mila Van Goethem illustreert dagelijks in haar visueel dagboek op Instagram. Ze geeft ook tekenworkshops en is docent striptekenen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen