Dat zou ik nooit doen!
Bette Westera
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 oktober 2012
(Overige) personen
Co-auteur:
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Hogere geestelijke functies (415.4)
NUR:
Non-fictie kinderboeken (< 12 jaar) (210)
Codes
ISBN:
978-90-261-3339-8
EAN:
9789026133398
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
143 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Licentie uitg. van: Kwintessens, Amersfoort. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Hoe goed ken jij jezelf? Aan bod komen allerlei vragen, tests, bizarre verhalen en feiten over o.a. zien en niet zien, onthouden en vergeten, elkaar accepteren en bij een groep willen horen. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Flaptekst
Dat zou ík nooit doen! behandelt een breed scala aan psychologische onderwerpen en sluit tegelijkertijd goed aan bij de leefwereld van kinderen. Hoe ga jij om met anderen? Hoeveel invloed heb je op de wereld om je heen?

Je ziet lang niet alles wat er te zien valt, maar soms merk je juist meer op dan je denkt. Zijn ooggetuigen eigenlijk wel zo betrouwbaar? Proef je alleen met je mond, of spelen ook andere zintuigen een rol? Waarom pesten kinderen, terwijl ze dat eigenlijk niet willen? Zou jíj iemand pijn doen, alleen maar omdat een ander zegt dat het moet?
Dat zou ík nooit doen! geeft antwoord op deze vragen en nog veel meer. De schrijfsters leggen met duidelijke voorbeelden uit wat bedoeld wordt met een pavlovreactie en selffulfilling prophecy, maar ook de verkeersfilosofie van Hans Monderman en het experiment naar groepsdynamica van Solomon Asch komen op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier aan bod. Elk hoofdstuk begint met een doe-het-zelftest, die kinderen laat ervaren waar het in dat hoofdstuk over gaat.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen