De achterkant van Nederland
hoe onder- en bovenwereld verstrengeld raken
P.W. Tops
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
10 januari 2016
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Georganiseerde misdaad (396.61)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-94-600-3139-7
EAN:
9789460031397
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
254 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Journalistiek onderzoek naar de georganiseerde criminaliteit in Nederland, met name in Noord-Brabant, en de achtergronden daarvan.
Flaptekst
Een gemeentehuis gaat in vlammen op, burgemeesters worden bedreigd, gemeenteraden geïnfiltreerd. Schatrijke criminelen financieren sportclubs. In volkswijken zijn drugsbazen de nieuwe welzijnswerkers. Als een Turkse jongen op straat wordt neergeschoten, komt Satudarah het verkeer regelen. Dat is de achterkant van Nederland.

Criminele netwerken hebben een veel grotere greep op het openbare leven dan velen van ons willen geloven. Is het echt zo erg? In Nederland? Dit boek is uit het leven gegrepen. Zegt een burgemeester: 'Hier in het dorp rijden mensen rond in vreselijk dikke auto's, hun arm vorstelijk buiten het raam gestoken. Ze willen maar één ding laten zien: wij zijn hier de baas.'

Er is in ons land een weerbare onderklasse ontstaan met een uitgesproken afkeer van elites. Die onderklasse geeft een eigen invulling aan het voornaamste leerstuk van de liberale samenleving: zelfredzaamheid. De VOC-mentaliteit bestáát - de Verenigde Ondermijnende Criminaliteit. Voorlopig heeft de logge overheid het nakijken.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen