De Arabische cocktail
van revolutie tot contrarevolutie
Jef Lambrecht
Auteur:
Uitgegeven:
Leuven, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 februari 2013
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Midden-Oosten (929.1)
NUR:
Moderne geschiedenis (1870-heden) (686)
Codes
ISBN:
978-94-613-1142-9
EAN:
9789461311429
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
428 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vervolg op: De Arabische revolutie. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Overzicht van de recente politieke geschiedenis en de huidige situatie in het Midden-Oosten.
Flaptekst
De westerse media noemden het hoopvol 'de Arabische Lente', want eindelijk ging het met het Midden-Oosten de goede kant uit. De regio stond op de drempel van de democratie en zou het extremisme goeddeels naar de geschiedenisboeken verbannen. Maar niet iedereen was overtuigd van de goede afloop. Alleen was die visie taboe en bleven we langer geloven in het sprookje dan goed was. Gebeurtenissen werden verzwegen of opgeklopt, gissingen deden zich voor als de waarheid. Een van die fata morgana's, de opstand van het geweldloze volk tegen de brutale verdrukker, vervaagde langzaam maar zeker. De conclusie was ontnuchterend.
In de lijn van De Arabische revolutie en van ruim een kwarteeuw verslaggeving over deze roerige regio, rapporteert Jef Lambrecht als een van de zeer weinigen met gepaste afstandelijkheid en onpartijdigheid over de Arabische cocktail.
Jef Lambrecht (1948) was van 1978 tot 2010 journalist bij de VRT-radio, gespecialiseerd in het Midden-Oosten. Hij publiceerde eerder IX-XI. Hoe 11 september mogelijk werd (2002), De Zwarte Wieg. Irak, nazi's en neoconservatieven (2003), De heilige wereldoorlog. Halfweg de kruistocht tegen het moslimterrorisme (2009). De Arabische cocktail is daar het vervolg op.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen