De bende van Nijvel
verraad. manipulatie. geheime diensten
Guy Bouten
Auteur:
Uitgegeven:
Leuven, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
11 februari 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Georganiseerde misdaad (396.61)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-94-613-1366-9
EAN:
9789461313669
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
276 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Journalistiek onderzoek naar de bende die in de jaren tachtig België terroriseerde met een aantal gewapende overvallen waarbij 28 doden en twintig gewonden vielen.
Flaptekst
In de jaren tachtig sloeg De Bende van Nijvel toe en het hoe, wat en waarom blijft de gemoederen beroeren. De opdrachtgevers van de Bende bedienden zich van de 'Strategie van de Spanning', een manier om de publieke opinie te manipuleren door desinformatie en terroristische acties. Daarvoor deden ze een beroep op leden van de Staatsveiligheid, rijkswachters, militairen en huurlingen, maar ook op extreemrechtse bewegingen en criminelen. De Bende ging schuil achter de façade van een netwerk dat in het leven was geroepen om het hoofd te bieden aan een communistische inval. Tegelijk bleek ze het zichtbare deel te zijn van een maffioos drugs- en wapenhandelnetwerk dat banden had met de CIA en de Mossad.

De auteur beschrijft zijn zoektocht naar de ware toedracht en leidt de lezer door een kluwen van geweld, corruptie, valse sporen en chantage. De Bende bleek een puzzel met ontelbare losliggende stukjes. Guy Bouten past ze alle mooi in elkaar.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen