De biografie van John Muts
Herman Brusselmans
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 september 2011
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-1820-4
EAN:
9789044618204
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
373 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2011.
Annotatie
Het levensverhaal van een schrijver, schilder, beeldhouwer, vrouwenkener, depressieveling en zelfmoordenaar.
Flaptekst
Na jaren vol studie, bezoek aan ontelbare bibliotheken, diepe contemplatie, sisyfusarbeid en schrijfwerk heeft Herman Brusselmans zijn monumentale John Muts-biografie voltooid. De tienduizenden lezers die nog nooit van John Muts hebben gehoord leren niet alleen op een intrigerende wijze de ouders, grootouders en andere familieleden van Muts kennen, doch ook John Muts zelf, alsmede z'n eerste grote liefde, z'n schoonzusje Brigitte, en z'n tweede grote liefde, de microbiologe Lena.
De vragen die bijna van iedere pagina in deze meesterproef spatten zijn: wie was John Muts eigenlijk? Wat maakte hem zo uniek? Hoe kwam het dat hij gaandeweg een van de meest depressieve, van levenswalg gevulde personen van Vlaanderen werd? Stond zijn tragische einde in de sterren geschreven?
Brusselmans evoceert tevens met prachtige volzinnen de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw, en geeft zijn hoofdrolspelers in deze epoques een onvergetelijke rol. We kunnen zeggen dat Herman Brusselmans, die in zijn taalgebied al lang de meest unieke fictieschrijver is, zich thans ook heeft ontwikkeld tot een biograaf die meteen tot een heel select groepje gaat behoren. Na het lezen van zijn biografie zal niemand ooit het exceptionele genie John Muts nog kunnen vergeten. De biografie van John Muts is derhalve een uitzonderlijk en schitterend boek.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan vijftig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen