De bus van Muis
Lucy Cousins
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Maisy's bus
Jaar van uitgave:
2000
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Walker Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Peuterboeken (271)
Leeftijdscategorie:
Voor peuters
Codes
ISBN:
978-90-258-7211-3
EAN:
9789025872113
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
14 cm
Omvang:
18 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Maisy's bus. - London : Walker Books, cop. 2000. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2000. - Omslag vermeldt: Andere Muis kartonboeken. - Achterkant vermeldt: Mijn vriendje Muis. - Gebaseerd op de televisieserie: Muis.
Annotatie
Muis gaat met haar bus naar het strand. Onderweg haalt zij haar vrienden op. Klein, hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Flaptekst
Vandaag rijdt Muis met haar bus naar zee. Onderweg pikt ze haar vriendjes op. Dottie met haar parasol, Eddie Eekhoorn met lekkere dingen voor de picknick. Het is druk op de weg, maar Muis let goed op. Daar is Kora Kip, ze heeft haar zwemband al om. En Kees Krokodil en Oscar Olifant met hun emmer en schepje en een bal. Het is niet ver meer. Samen zingen ze een liedje. De wielen van de bus gaan rond en... Hoera, ze zijn er! Wat is het fijn aan het strand!

Muis is al meer dan 25 jaar een favoriet vriendje van dreumesen en peuters. Ze beleeft herkenbare avonturen voor kinderen over de hele wereld. Geschilderd in de vrolijke kleuren waar peuters zo van houden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen