De chemie van de liefde
Asha Dawesar
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Babyji
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Anchor Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-472-0212-7
EAN:
9789047202127
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
378 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Babyji. - New York : Anchor Books, 2005.
Annotatie
Een zestienjarig meisje uit een gegoede Brahmaanse familie in New Delhi wordt verliefd op drie vrouwen met wie ze allemaal tegelijk een relatie aangaat.
Flaptekst
De chemie van de liefde is een prachtige ontwikkelingsroman die de tegenstrijdigheden in het hedendaagse India heel mooi beschrijft: enerzijds de hang naar traditionele waarden en anderzijds de hunkering naar vrijheid en avontuur.

De zestienjarige Anamika Sharma is een enthousiaste scholiere in New Delhi, die uitblinkt in natuurkunde. Thuis sluipt ze het liefst naar de garage van haar ouders om er stiekem de Kamasutra te lezen. Wanneer ze haar seksuele nieuwsgierigheid niet langer onderdrukken begint ze een relatie met een oudere gescheiden vrouw, verleidt de huisbediende en verklaart haar populairste klasgenootje de liefde. Tegelijkertijd worstelt ze met de moraal van haar land, dat het juk van eeuwenoude tradities nog niet van zich af heeft geschud. Anamika is een onweerstaanbare, charmante heldin, die een modern India laat zien dat nooit eerder zo is beschreven.
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Delen