De derde draad
roman
Adriënne Nijssen
Uitgegeven:
Utrecht, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 oktober 2007
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-808722-8-8
EAN:
9789080872288
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
240 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Chris vertrekt voor drie weken naar een camping. Daar wil ze in haar eentje haar voorbije relatie met Luna afsluiten. Zeven jaar waren ze samen, drie jaar is Chris alweer alleen. Ze wil verder met haar leven, neemt koffers vol brieven, kaartjes, mails en dagboeken mee en probeert tussen de andere gasten haar verleden een plaats te geven.

Haar ex Luna hield al die jaren een dagboek bij. Fragmenten hieruit lopen als een rode draad door het verhaal. Langzaam wordt duidelijk hoe verschillend beide vrouwen hun relatie beleefden. Trouwe vriendin Tamar probeert Chris moreel te steunen bij haar twijfels. Gedurende acht maanden, rond het einde van de relatie, schrijven Tamar en Chris elkaar over de meest intieme onderwerpen: verdriet, woede, onmacht en alle mogelijke en onmogelijke gevoelens die horen bij een mislukte relatie.

Lukt het Chris haar leven weer op te pakken? Hoe vergaat het Luna na de breuk? Is Tamar de vriendin die Chris daadwerkelijk kan helpen? Drie verhaallijnen die uiteindelijk een geheel vormen, drie vrouwen die er een grote rol in spelen.

De derde draad is een realistische, eerlijke en herkenbare roman over afsluiten, loslaten en verdergaan.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen