De dokter en het dikke meisje
Roy van Delden
Auteur:
Uitgegeven:
[Mijnsheerenland], 2010
Editie:
1e dr
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-6935-002-8
EAN:
9789069350028
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
239 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Het leven van een huisarts is niet altijd gemakkelijk. Sommige patiënten kunnen wel heel erg veeleisend zijn. Zoals het dikke meisje, want de wens om al dan niet zwanger te worden, kan blijkbaar ook van een hele andere kant bekeken worden. Aldus de ervaring van de jonge dokter Roy van Delden, kort nadat mevrouw en meneer van Gasteren de rust in zijn praktijk grondig komen verstoren.

Ondanks zijn inzet en ijver om ook een professionele arts te zijn voor deze patiënten, lijkt dat bij de dikste en onaantrekkelijkste patiënte uit zijn bestand niet te lukken. Zelfs nadat hij op slinkse wijze haar wettige echtgenoot van de benauwende huwelijksband heeft weten te bevrijden, blijkt opnieuw zwanger worden bij herhaling geen enkel probleem op te leveren voor dit grofgebekte dikke meisje, terwijl een hele rits hulpverleners zeker weet dat het dikke meisje volstrekt ongeschikt is voor het moederschap. Bovendien wordt de echtgenoot, ondanks zijn bevrijding, ook nog eens psychotisch – iets waarvoor de huisarts zich ook weer verantwoordelijk voelt.

Zo ploetert hij tegen beter weten in verder, verstrikt in zijn eigen plichtsbesef. De catastrofale oplossing die beide echtelieden uiteindelijk kiezen, schenkt de arme huisarts echter geen enkele voldoening.
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen