De Duitse oorlog
de Tweede Wereldoorlog door de ogen van burgers en soldaten
Nicholas Stargardt
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The German War : a nation under arms, 1939-45
Jaar van uitgave:
2015
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
The Bodley Head
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
c. 1939 - c. 1945; Wereldoorlog II (945.3)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-234-9518-5
EAN:
9789023495185
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
838 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The German War : a nation under arms, 1939-45. - London : The Bodley Head, ©2015. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Onderzoek naar het gedrag van Duitse burgers en soldaten in de Tweede Wereldoorlog aan de hand van brieven en dagboeken.
Flaptekst
Ondanks bibliotheken vol boeken over oorsprong, verloop en verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog begrijpen we eigenlijk nog steeds niet waarom ‘gewone’ Duitsers achter de oorlog bleven staan, zelfs toen ze wisten dat die niet meer te winnen was. Wat was de oorlog die de Duitsers dachten te vechten? Hoe veranderden hun opvattingen en verwachtingen na de overwinningen van de Blitzkrieg, de eerste nederlagen in het oosten en de bombardementen van Duitse steden? En wanneer realiseerden de Duitsers zich dat ze meehielpen aan en medeverantwoordelijk waren voor een volkerenmoord?

Puttend uit een schat aan brieven, dagboeken en ooggetuigenverslagen en verteld vanuit het perspectief van diegenen die de oorlog meemaakten – soldaten, leraren en huisvrouwen; nazi’s, christenen en joden – vlecht historicus Nicholas Stargardt een meesterlijk narratief van de handelingen en gedachten van het Duitse volk, vanaf het begin van het conflict tot aan de ontknoping.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Eigen recensies Literatuurplein
Delen