De duivel en het meisje
Paulo Coelho
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam etc.], 2005
Editie:
8e dr
Serietitel:
Singel pockets
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
O demônio e a Srta. Prym
Jaar van uitgave:
2000
Plaats van uitgave:
Rio de Janeiro
Uitgever:
Objetiva
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Pockets literaire fictie (311)
Codes
ISBN:
90-413-3129-8
EAN:
9789041331298
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
176 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: O demônio e a Srta. Prym. - Rio de Janeiro : Objetiva, cop. 2000. - Vanaf 1997 uitg.: Amsterdam [etc.] : Singel Pockets. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 2001.
Annotatie
Om te achterhalen of de mens goed of slecht is, looft de duivel in een klein dorp elf goudstaven uit voor de eerste die een moord pleegt.
Flaptekst
Een dorpsgemeenschap verdeeld door hebzucht, lafheid en angst. Een man achtervolgd door een verleden vol pijn en verdriet. Een meisje op zoek naar geluk. Een oude vrouw ziet de duivel arriveren... De duivel en het meisje is een meeslepende geschiedenis waarin de menselijke integriteit zwaar op de proef wordt gesteld.
"Met De duivel en het meisje besluit ik de trilogie Op de zevende dag... De andere delen daarvan zijn Aan de oever van de Piedra huilde ik en Veronika besluit te sterven. De drie boeken behandelen een week uit het leven van gewone mensen die zich plotseling geconfronteerd zien met liefde, dood en macht. Mijn opvatting is altijd geweest dat ingrijpende veranderingen, in het individu evenzeer als in de samenleving, zich voltrekken in zeer korte tijd. Wanneer we er het minst op bedacht zijn, plaatst het leven ons voor een uitdaging door onze moed en veranderingsgezindheid op de proef te stellen. Op zo'n moment kunnen we onmogelijk doen alsof er niets aan de hand is, of aankomen met de smoes dat we er nog niet klaar voor zijn." Paulo Coelho in het voorwoord van De duivel en het meisje.
Het kleine Viscos, een door tijd en wereld vergeten gehucht hoog in de bergen, wordt het toneel van een verontrustende veldslag wanneer zich daar een vreemdeling meldt. De komst van deze mysterieuze man heeft tot gevolg dat het dorp betrokken raakt bij een listig spel, dat onuitwisbare sporen zal achterlaten in het leven van de inwoners.
Hij komt uit een ver land en wil voor zichzelf het antwoord vinden op de vraag die hem kwelt: is de mens in diepste wezen goed of slecht? In De duivel en het meisje wordt de integriteit van de dorpsbewoners zwaar op de proef gesteld.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen