De dwaaltuin
Adam Foulds
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The quickening maze
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Cape
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-895304-6-2
EAN:
9789089530462
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
236 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The quickening maze. - London : Cape, 2009.
Annotatie
In een Britse privékliniek voor geesteszieken behandelt een arts rond 1850 een dichter; een andere dichter krijgt te maken met de verlegen avances van de dochter van de geneesheer.
Flaptekst
De vooruitstrevende dokter Allan woont met zijn gezin op het terrein van zijn psychiatrische inrichting. Hij ontwikkelt een houtdraaimachine voor de bezigheidstherapie van zijn patiënten in de hoop daarmee extra inkomsten te genereren voor zijn kliniek.

De beroemde dichter Alfred Tennyson komt zijn depressieve broer brengen en huurt zelf een huisje om bij hem te blijven. Hij investeert in Allans project.

Allans dochter Hannah heeft maar één wens: door een goed huwelijk deze idiote plaats verlaten, en waarom dan niet met een dichter trouwen?

Tot slot is er de schizofrene boerendichter John Clare, die het verlies van zijn geliefde niet heeft verwerkt en 's nachts zijn toevlucht zoekt bij de zigeuners.

Adam Foulds is het wonderkind van de Engelse literatuur aan het worden. Elk boek maakt hij tot een uniek nieuw avontuur. En ieder personage krijgt een eigen stijl en stem. Geen ander had De dwaaltuin zo'n menselijk gezicht kunnen geven.
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Relevante links
Delen