De engel op mijn schouder
roman
Penelope J. Holt
Uitgegeven:
Rotterdam, 2009
Editie:
2e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The apple
Jaar van uitgave:
2009
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Historische biografieën (681)
Codes
ISBN:
978-90-453-0946-0
EAN:
9789045309460
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
222 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The apple. - Cop. 2009. - Gebaseerd op het liefdesverhaal van Herman Rosenblat. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2009.
Annotatie
Nadat een overlevende van de Holocaust zijn memoires als Pools-joodse puber in Auschwitz heeft gepubliceerd, raakt zijn leven danig ontregeld door de nasleep ervan.
Flaptekst
De engel op mijn schouder vertelt de geschiedenis van Herman, een klein jongetje dat in oorlogstijd opgroeit in Polen. Vanuit het Joodse getto in Warschau wordt de familie Rosenblat in 1942 gedeporteerd. Zijn moeder zou Herman nooit meer terugzien. Samen met zijn broers komt hij in een concentratiekamp terecht. In een droom belooft zijn moeder hem een engel te zenden. Die engel komt – in de vorm van een klein Pools meisje dat hem over het hek van het kamp appels toewerpt.

Na de oorlog emigreert Herman naar New York, waar hij ene Roma Radzika ontmoet. Als Herman erachter komt dat deze Roma zijn engel is, vraagt hij haar meteen ten huwelijk.

De engel op mijn schouder is een ontroerende en aangrijpende roman over liefde, hoop en de wil om te overleven. Herman Rosenblat was tweemaal te gast bij Oprah Winfrey om te vertellen over zijn onvoorstelbare liefdesgeschiedenis, begonnen in een concentratiekamp. Toen uitkwam dat hij dit liefdesverhaal had verzonnen, viel iedereen over deze Holocaustoverlevende heen.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen