De ent
Jannie Regnerus
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 december 2010
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-3515-8
EAN:
9789025435158
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
187 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Romandebuut van de winnaar van de Bob den Uyl Prijs

Rixt groeit op aan het eind van de wereld, in een huis dat ruggelings tegen de zeedijk staat en uitkijkt over de verkavelde akkers en uitgestrekte weilanden. Alles is er rechtlijnig, de voren in de velden, de wegen, de vaarten, maar ook de mensen die er wonen. Niets of niemand lijkt ooit aan zijn bestemming te twijfelen. Rixt, inmiddels studente aan een kunstacademie in het zuiden van het land, keert met een missie huiswaarts. Ze wil haar vader vragen in een van haar kunstprojecten te figureren.
Tijdens de lange reis naar het noorden en het verblijf in het ouderlijk huis dringen zich herinneringen aan Rixt op die haar doen inzien dat het de verbeeldingskracht is die haar een uitweg heeft geboden.
Met haar fijnzinnige pen weet Jannie Regnerus de beklemming van het weidse landschap te schetsen en invoelbaar te maken. In het juryrapport van de Bob den Uyl Prijs werd zij eerder vergeleken met Haruki Murakami.

Over Het geluid van vallende sneeuw:
¿Een grote verrassing. Haar proza is van een meditatieve, zuiver Japanse weemoed.¿ Arjan Peters, DE VOLKSKRANT
¿Afwisselend verheven en onbedaarlijk komisch. Regnerus betoont zich iemand die uitstekend kan kijken en luisteren en die een heldere, persoonlijke toon weet te treffen.¿ Jury VPRO Bob den Uylprijs
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen