De Europese grondwet in verzen
Paul Buekenhout
Uitgegeven:
Antwerpen, 2009
Serietitel:
Cahier Passa Porta
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
3 januari 2011
(Overige) personen
Adviezen:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
c. 1880 - heden (875)
NUR:
Poëzie (306)
Codes
ISBN:
978-94-600-1027-9
EAN:
9789460010279
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
103 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Een project van het Brussels Dichtercollectief.
Annotatie
Cahier van het Brusselse literaire huis Passa Porta waarin dichters uit alle lidstaten van de Europese Unie op uitnodiging van schrijver David Van Reybrouck en Europakenner Peter Vermeersch een Europese grondwet in verzen opstelden.
Flaptekst
De Europese Grondwet in Verzen, een lang gedicht waarin Europees enthousiasme wordt genuanceerd door kritische zin, waar het grote gebaar aanschurkt tegen poëtische intimiteit en waar de nodige sérieux zich laat rijmen met satire en slapstick.

Het Brussels dichters collectief beet de spits af. De welbekende Geert van Istendael, de in Brussel actieve Galiciër Xavier Queipo, de rappende Manza en de Franstalig Brusselse Laurence Vielle schreven een bevlogen basistekst. Nadien gingen in totaal 52 Europese dichters - uit elk Europees land minstens één - aan de slag.

Het project is méér dan een frivole herwerking van een politiek fiasco. De poëtische grondwet plaatst de discussie over de grondbeginselen van Europa waar ze thuishoort: in de publieke sfeer van vrije en betrokken burgers.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen