De firma
het verhaal van McKinsey en de invloed op het moderne bedrijfsleven
Duff McDonald
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The Firm
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Simon & Schuster
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Inrichting en organisatie (366.1)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-351-4007-3
EAN:
9789035140073
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
389 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The Firm. - New York : Simon & Schuster, 2013. - Met reg.
Annotatie
Geschiedenis van het Amerikaanse organisatieadviesbureau, opgericht in 1926.
Flaptekst
De firma is een onthullende geschiedenis over consultancy op het hoogste niveau. McKinsey & Co., opgericht in 1926, is al decennia het toonaangevende consultancybureau ter wereld en was en is zeer belangrijk voor onder meer het Amerikaanse, Duitse en Nederlandse bedrijfsleven. McKinsey hielp de barcode ontwikkelen, en drong door tot in het Witte Huis en Downing Street 10. De consultants van McKinsey & Co. hebben een vernieuwende structuur geïntroduceerd binnen overheden, bedrijven en instituties die zorgde voor een wereldwijde verspreiding van het Amerikaanse kapitalisme.
Tegelijkertijd kan McKinsey worden geassocieerd met een lange lijst grote fouten. Zo speelde de firma een opvallende rol bij de veelbesproken ondergang van Enron en bij de grote bankencrisis. En dan was er nog de zaak-Rajat Gupta, ooit managing director van McKinsey maar nu in de gevangenis wegens een schandaal rond handel met voorkennis.
In De firma ontrafelt een van Amerika's beste financieel journalisten hoe McKinsey & Co. bij zo veel bedrijven binnen heeft weten te dringen. McDonald laat zien hoe een van de meest prestigieuze, invloedrijkste en tegelijk geheimzinnigste bedrijven van de wereld opereert.

Duff McDonald, werkzaam geweest bij Goldman Sachs, is een New Yorkse journalist die onder meer schrijft voor The New York Observer, Time, Esquire en Newsweek.

'De firma biedt een fascinerende blik achter het succes van het bedrijf. (...) Het boek onderzoekt de opmerkelijke en intrigerende breuk tussen de adviezen die McKinsey geeft en de uiteindelijke resultaten.' the new york times
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen