De Fnuiken en andere verhalen
en andere verhalen
... Seuss
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2014
Serietitel:
Dr. Seuss
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
3 juni 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The sneetches and other stories
Jaar van uitgave:
1961
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Random House
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Leren lezen (287)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-257-5786-1
EAN:
9789025757861
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
65 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The sneetches and other stories. - New York : Random House, 1961. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave met vertaling door Katja en Kees Stip: Huizen : Het Goede Boek, 1973. - (Beginnersboeken ; 7).
Annotatie
Vier prentvertellingen op rijm, over de Fnuiken in de Flikflakbaai, twee zwarrig Zwanten die niet voor elkaar opzij willen gaan, over de drieëntwintig kinderen van Dieuwertje van Dam en over een angstaanjagende lege broek. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
Het Fnuiken-volkje is onderverdeeld in Flikfnuiken en Flakfnuiken. De Flikfnuiken hebben een ster op hun buik, de Flakfnuiken niet. Verder zijn ze precies hetzelfde. Maar het is nu juist die ster die de Flikfnuiken superieur aan de Flakfnuiken maakt. Groot is dan ook de vreugde van de Flakfnuiken als er op een dag een professor verschijnt met een machine die ook hún een ster op de buik kan geven. Nu is iedereen gelijk. Of toch niet?
Dit tot nadenken stemmende verhaal van Dr. Seuss is zo geestig dat het niet in de collectie mag ontbreken. De briljante vertaling, waarbij niets van de oorspronkelijke sfeer verloren gaat, is wederom van Bette Westera.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen