De Frutsels
Marieke van Hooff
Uitgegeven:
Kalmthout, 2017
Editie:
Derde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
10 oktober 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2013
Plaats van uitgave:
Sint-Niklaas
Uitgever:
Uitgeverij Abimo
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Verhalen en sprookjes (277)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-94-613-1769-8
EAN:
9789461317698
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
152 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met tekeningen van Marc-Aurèle Versini. - 1e druk: Sint-Niklaas : Uitgeverij Abimo, 2013.
Annotatie
Meneer en mevrouw Frutsel wonen in een gek huis, met een tropische binnentuin en een moeras. Meneer Frutsel is uitvinder. Maar mevrouw Frutsel is niet altijd blij met zijn uitvindingen... Met mp3-cd. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
Heb je wel eens een ontbijttafeltoastmachine gezien? Of een appelpersmachine? Misschien heb je al een keer door één druk op de knop een noodhuis in elkaar gezet, of heb je al eens uit een soeprugzak gedronken. Nee?

Dan wordt het hoog tijd dat je meneer en mevrouw Frutsel ontmoet. Ze zitten in dit boek, samen met hun gekke collectie huisdieren: vijf tropische vogelsoorten, drie schapen, en natuurlijk Gregory, de boa constrictor die ook in het Frutselhuis woont.
De Frutsels beleven allerlei avonturen, en dat komt op de eerste plaats door de onhoudbare frutseldrang van meneer Frutsel. Mevrouw Frutsel is maar wát trots op de frutseluitvindingen van haar man. Al zorgen die soms ook voor problemen...

Behalve de twaalfstemmmige aria, gezongen door een echt Frutselkoor, vind je nog een heleboel andere Frutselliedjes in dit Frutselboek. Ze zijn, net zoals de 14 grappige en onverwachte frutselavonturen, in elkaar gefrutseld door Marieke van Hooff. Marc-Aurèle Versini frustelde er een reeks frisse en tegelijkertijd hartverwarmende tekeningen bij.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen