De geschiedenis van het christendom
Diarmaid MacCulloch
Uitgegeven:
Houten, 2009
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
A history of Christianity : the first three thousand years
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Allen Lane
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Christendom; algemeen (230)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-491-0337-8
EAN:
9789049103378
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
28 cm
Omvang:
1088 pagina's
Extra pagina's:
[32] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: A history of Christianity : the first three thousand years. - London : Allen Lane, 2009. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
Religie kan grenzen aan waanzin. Het heeft mensen aangezet tot misdadige gekte, maar ook tot het hoogste in creativiteit en goedheid. Ik belicht beide extremen. Diarmaid MacCulloch belicht beide extremen.

Het christendom is een van de vijf wereldreligies en heeft een immense invloed op de geschiedenis van de mensheid. Diarmaid MacCulloch beschrijft de belangrijkste ideeën en hoofdpersonen, maar ook de invloed op politiek, seksualiteit en maatschappij. Zijn beschrijvingen omvatten de hele christelijke wereld: hij neemt u mee op reis van Palestina, via India, Damascus en China naar Afrika en Zuid-Korea.

De geschiedenis van het christendom heeft een aantal oorspronkelijke invalshoeken. Bijvoorbeeld hoe verschillende interpretaties van het christelijk geloof steeds leidden tot oorlog en geweld en hoe de christelijke gedachte teruggaat tot de filosofie van de Grieken. Of over de vaak gespannen relatie met de andere monotheïstische godsdiensten zoals het jodendom en de islam. Natuurlijk staat de schrijver ook stil bij de belangrijke bijdragen van het christendom op het terrein van kunst en muziek.


‘MacCulloch kan gefeliciteerd worden met zijn toegankelijke aanpak van zo’n complexe en moeilijke materie (…) Hij houdt de lezer geïnteresseerd met een keur aan geestige anekdotes.’
Financial Times

‘Maar de distinctie en brede kennis van MacCulloch zullen dit boek terecht maken tot één waarvan velen zullen genieten.’
Literary Review

Diarmaid MacCulloch is professor kerkgeschiedenis aan Oxford University en Fellow van St. Cross College in Oxford. Hij groeide op in een predikantengezin en studeerde in Cambridge. MacCulloch schreef verschillende boeken en won meerdere literaire prijzen.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen