De gevangene
John Grisham
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 november 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The innocent man
Jaar van uitgave:
2006
Uitgever:
Bennington Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Strafprocessen; afzonderlijk (395.52)
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-94-00-50358-8
EAN:
9789400503588
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
332 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The innocent man. - Bennington Press, ©2006. - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna, 2006.
Annotatie
Waargebeurd verhaal over een strafproces in de Verenigde Staten, waarbij vier mannen wegens twee moorden op jonge vrouwen tot de doodstraf werden veroordeeld, terwijl het bewijsmateriaal hun onschuld overtuigend aantoonde.
Flaptekst
Op 7 december 1982 wordt de 21-jarige serveerster Debbie Carter in haar appartement vermoord. De politie, die vrijwel geen aanwijzingen heeft, staat onder grote druk om snel de dader of daders te vinden. Een soortgelijke moordzaak die het kleine plaatsje Ada in de staat Oklahoma in rep en roer bracht, is immers nooit opgelost.
Ron Williamson, een aan lagerwal geraakte lokale sportheld, is een van de laatsten die Debbie levend hebben gezien. Tenminste, dat beweert een getuige. Williamson wordt gearresteerd, berecht en veroordeeld. Het vonnis: de doodstraf.
En zo komt Williamson terecht in een van de meest mensonterende gevangenissen van de Verenigde Staten: de dodencel van de McAlester-gevangenis. In een kleine cel, diep onder grond, zonder ramen of frisse lucht, vecht Williamson jarenlang een juridische strijd tegen het onrecht dat hem is aangedaan. Zijn veroordeling is het gevolg van een aaneenschakeling van blunders, leugens en valse verklaringen van de kant van justitie en de politie. Want Ron Williamson heeft niets met de moord te maken. Maar de dag van zijn executie komt steeds dichterbij
In De gevangene vertelt John Grisham het waargebeurde verhaal van Ron Williamson.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen