De greep van de angst
Wilbur Smith
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Editie:
8e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 januari 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Golden fox
Jaar van uitgave:
1990
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Macmillan
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Spannende boeken algemeen (330)
Codes
ISBN:
978-90-225-5172-1
EAN:
9789022551721
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
549 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Golden fox. - London : Macmillan, 1990. - Vervolg op: De macht van het kwaad. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 1990.
Annotatie
De jongste telg uit een Zuid-Afrikaanse familie wordt verliefd op een protégé van Castro, die haar dwingt tot een politieke carrière.
Flaptekst
Angola, de jaren zeventig. In het door de burgeroorlog geteisterde land wordt een strijd geleverd die zijn weerga niet kent. Cubaanse inmenging brengt de beruchte terrorist Ramón Santiago in beeld. Hij is gestationeerd in het zenuwcentrum van de Cubanen, een door de Sovjets uitgeruste vliegbasis. Bij hem is zijn zoontje Nicholas, een kind geboren uit Ramóns stormachtige relatie met Isabella Courtney. Wanneer de machtige Courtney-clan lucht krijgt van het bestaan van de kleine Nicholas, en van Isabella's banden met een Zuid-Afrika zo vijandig gezinde man, wordt er een grootscheepse expeditie op touw gezet. Doel is de jongen te bevrijden en Ramón onschadelijk te maken. De levensgevaarlijke missie voert hen dwars door een land in oorlog, waar alles en iedereen tot de tanden bewapend is en het gevaar altijd en overal op de loer ligt.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen