De grote legende
W.J. Maryson
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Editie:
1e dr
Serietitel:
Het lied van de onsterfelijke
Serienummer:
b. 1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fantasy (334)
Codes
ISBN:
978-90-225-4310-8
EAN:
9789022543108
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
478 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Onder aanvoering van de wrede eerste seigneur Karwing en met hun bijl van genade in de hand voeren de quisitoren van de Kerk van de ware Maker een waar schrikbewind over Nedia. Dan ontdekken de geheimzinnige observatoren in een verre uithoek van het Rijk van Tath de femaal, die is voorbestemd om met haar vermogen, dat de Kunst wordt genoemd, een eind te maken aan de bloedige tyrannie van Karwing. De quisitoren maken jacht op de femaal, die met haar familie naar Stor, de vrijplaats hoog in de bergen, probeert te ontkomen. Maar de komst van de femaal heeft nog meer losgemaakt, waardoor alle machtsverhoudingen op Nedia op scherp komen te staan. Er ontstaat een wedloop op een groot geheim, dat is verborgen in een lied: Het Lied van de Onsterfelijke.
W.J. Maryson is met afstand de succesvolste Nederlandse fantasy-auteur aller tijden. Zijn werk wordt wereldwijd gelezen. Zijn Meestermagi yclus en de Onmagi trilogie worden nu al tot de klassiekers in het genre gerekend.
Met De Grote Legende heeft W.J. Maryson een tantaliserende nieuwe reeks ingezet die vele eeuwen overspant en waarin langlevers en de zoekers naar onsterfelijkheid de wevers van nieuwe mythologie zijn.
Voor het derde deelvan de Onmagi cyclus, De Heervan de Diepten, ontving W.J. Maryson de Elf Fantasy Award voor het beste fantasyboek van 2004.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen