De grutto
Albert Beintema
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Serietitel:
Vogelboeken
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Vogelsoorten - Vogels; afzonderlijk (598.8)
NUR:
Vogels (435)
Codes
ISBN:
978-90-450-2944-3
EAN:
9789045029443
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
8 pagina's
Extra pagina's:
270 pagina
Met foto's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Monografie over de grutto; de leefwijze en het gedrag van deze vogelsoort, het onderzoek naar grutto's, de nadelige gevolgen van het gevoerde landbouw- en natuurbeleid en de kansen voor de toekomst.
Flaptekst
Als er één vogelsoort is die het verdient om uitgeroepen te worden tot de vogel van Nederland, dan is het de grutto. Maar inmiddels gaat het helemaal niet zo goed met hem; het boerenland is zodanig veranderd dat grutto's daar niet meer kunnen leven. In veertig jaar tijd is twee derde van de grutto's uit Nederland verdwenen.

Albert Beintema beschrijft hoe grutto's hun jongen grootbrengen en hoe ze op spectaculaire wijze naar Afrika trekken. Hij laat zien hoe bijzonder deze vogel is en hoe belangrijk hij is als symbool voor de natuur en het cultureel erfgoed. Het is aan ons om te beslissen of wij de grutto willen behouden. Beintema heeft zijn keuze al gemaakt, al was het alleen maar omdat er niets mooiers te bedenken is dan een groepje baltsende grutto's die luid schreeuwend door een mooie voorjaarslucht boven een bloemrijke weide achter elkaar aan jakkeren.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen