De haastige man
Michael Gerard Bauer
Uitgegeven:
Antwerpen ; Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The running man
Jaar van uitgave:
2004
Plaats van uitgave:
Malvern
Uitgever:
Omnibus Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen (280)
Codes
ISBN:
978-90-5240-966-5
EAN:
9789052409665
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
255 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The running man. - Malvern : Omnibus Books, 2004.
Annotatie
Als een jongen van een jaar of twaalf een portret van zijn schuwe, getraumatiseerde buurman gaat tekenen, ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap.
Flaptekst
DE HAASTIGE MAN was er altijd geweest - altijd weer, ergens in de verte, dat spookbeeld dat met zijn gestage schuifelpasje dichterbij kwam.
Tom Leyton, een in zichzelf gekeerde Vietnamveteraan, is al dertig jaar lang een onuitputtelijke bron van roddels en geruchten. Wanneer artiest in de dop en buurjongen Joseph Davidson voor school een portret van hem maakt, ontwikkelt zich een speciale vriendschap die voor allebei uitmondt in een gedwongen confrontatie met hun diepste geheimen.
Dit verhaal gaat over de manier waarop we de ander zien, het oordeel dat we over iemand vellen, de manier waarop we omgaan met tragische gebeurtenissen, en de aard van wat wij een wonder noemen.
MICHAEL GERARD BAUER (1955) is schrijver en leraar Engels. Hij woont met zijn gezin in Brisbane, Australiƫ. Dit is zijn eerste roman.
Ik heb er een dagtaak aan om alle exemplaren van De Haastige Man in omloop te houden! De studenten zijn razend enthousiast. Het boek zet ze aan om ook andere dingen te lezen.' Een leraar aan de Rockhampton Grammar School, Australiƫ
Winnaar van de Courier-Mail Lezersprijs voor het Beste Jeugdboek van 2005 De Australische Kinder- en Jeugdjury riep dit boek uit tot Beste Boek voor Adolescenten
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen