De hongerspelen
Suzanne Collins
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Editie:
10e dr
Serietitel:
Dwarsligger
Serienummer:
161. De Hongerspelen ; dl. 1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 maart 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The hunger games
Jaar van uitgave:
2008
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Scholastic Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 13 - 15 jaar (284)
Leeftijdscategorie:
Young Adult
Codes
ISBN:
978-90-498-0168-7
EAN:
9789049801687
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
563 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: The hunger games. - New York : Scholastic Press, 2008. - Uitg. in samenw. met Van Goor. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Houten [etc.] : Van Goor, cop. 2009.
Annotatie
Een 16-jarig meisje neemt de plaats van haar zusje in bij de jaarlijkse Hongerspelen, een strijd op leven en dood tussen 24 kinderen.
Flaptekst
Katniss Everdeen woont in het armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Het land wordt met strakke hand geleid door het welvarende Capitool. Ieder jaar worden de Hongerspelen uitgevaardigd: vierentwintig door loting aangewezen kinderen gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. Dit jaar wordt Prim, Katniss zusje, uitgeloot maar Katniss besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus te staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

De Hongerspelen, het eerste deel in de Hongerspelen-trilogie, heeft de Kinderboekwinkelprijs 2010 gewonnen. Eind maart 2012 is de spectaculaire verfilming te zien in de bioscoop.

Over de dwarsligger®
De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat - 12 bij 8 centimeter - en lichte gewicht - gemiddeld nog geen 145 gram - is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen