De Hongerspelen
Suzanne Collins
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Serietitel:
De Hongerspelen
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 oktober 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Houten : Van Goor, 2009
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Genre(s):
Trefwoord(en):
Leeftijdscategorie:
Young Adult
Codes
ISBN:
978-90-476-1328-2
EAN:
9789047613282
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,1 cm
Omvang:
8 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel van label. - Integrale weergave van het boek oorspr. uitg. in vert. van Maria Postema: Houten : Van Goor, 2009.
Annotatie
Katniss Everdeen (16, ik-figuur) springt in de bres voor haar jongere zusje wanneer deze wordt uitgeloot voor de jaarlijkse Hongerspelen. Tijdens de Hongerspelen moeten 24 kinderen op leven en dood strijden in een 'Big Brother'-omgeving. Vanaf ca. 15 jaar.
Flaptekst
De Hongerspelen betekenen een doodvonnis voor het zusje van Katniss. Ze besluit haar plek in te nemen. De hele bevolking volgt de strijd van Katniss in de arena, als bron van vermaak.

Katniss Everdeen woont in het twaalfde en armste district van Panem, het land dat ooit bekend stond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool.

Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgekozen...

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web

van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Van het boek gingen in Nederland inmiddels al meer dan 125.000 exemplaren over de toonbank. Ook de speelfilm was zeer succesvol en won onder andere drie MTV Movie Awards. De Hongerspelen is een ultieme luisterervaring die niemand mag missen!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen